Smink hjälper inte på sjukdomen alopecia areata

20/02/2012

Vissa sjukdomar i hårbotten kan drabba hårväxten. Eller rättare sagt gör de allra flesta sjukdomar detta. Dit hör alopecia areata (helt kala, rundade partier av varierande storlek och antal uppkommer som led i att kroppens eget immunförsvar går till attack mot kroppens egna hårsäcksceller) och alopecia totalis (då den immunologiska processen drabbar allt hår på huvudet). Denna sjukdom kan läka ut spontant, men också återkomma. Enklare areata går snabbare bort medan Totalis ofta har ett probelm som sitter i mycket längre. Oavsett vad smink det finns så sär det svårt att dölja dess fläckar på ett bra sätt.

 

Entry Filed under: Okategoriserade. Posted in  Okategoriserade .


Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Arkiv

Kategorier

Meta